WindWiz

En GSM-uppkopplad vindmätare

GitHub källkodsförråd

Den första kodsnutten finns nu incheckad i ‘källkodsförrådet’. Än sålänge innehåller det inte mer än lite prototypkod och ett byggskript, men det gör det inte mindre signifikant. Den första  spiken är på plats i mjukvaran till vindmätarnoden! För den nyfikne finns all kod för allmän beskådan på adressen http://github.com/blastur/WindWiz.

Det trasslar fortfarande  med A/D-omvandlingen (se föregående inlägg), upplösningen är för låg och det tar alldeles för lång tid för A/D-omvandlaren att stabilisera sig (flera sekunder!). Jag väntar med att beställa hem GSM-modulen tills jag fått igång A/D-omvandlingen och LCD-display till mätaren. Jag jobbar enligt metodiken Baby steps — Sakta men säkert! 😉

Nyheter från CPS vindgrupp: Vindgruppen har undersökt möjligheterna att koppla upp Åla-Nisse-mätaren till Internet på samma sätt som gjorts med mätaren på Hammar (Svetlana). Trots att båda mätarna kommer från samma leverantör (Italienska  DPS Promatic)  har det tyvärr visat sig att Åla-Nisse har den förra generationens hårdvara, och är inköpt på den tiden då GPRS-funktioner inte ingick i baspaketet.

Vi har varit i konntakt med DPS för en eventuell uppgradering av  Åla-Nisse-modemet, men dessvärre har modellen gått ur sortiment och är inte längre supportad. De lagerför inte längre reservdelar till denna modell men har lovat att höra av sig om det skulle dyka upp något ”gammalt skrot” vi kan ta vara på. Ni förstår, det ser ganska mörkt ut.

Dock ännu större anledning att fortsätta med vindmätarbygget!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: